Británia je bezvýznamný ostrov, útočí Putinov hovorca na Camerona

NETKY.SK • 6 September 2013, 15:35 • 2 min
Británia je bezvýznamný ostrov, útočí Putinov hovorca na Camerona

PETROHRAD - Britský premiér David Cameron zostal pobúrený výrokmi hovorcu ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý označil Britániu za "malý ostrov, ktorému nikto nevenuje pozornosť".

slovakia

left justify in out

Reagoval tak na aktuálnu debatu o prípadnom útoku na Sýriu, o ktorom rokujú lídri na prebiehajúcom summite G20 v ruskom Petrohrade. Britský parlament ozbrojenú akciu minulý týždeň odsúhlasiť odmietol, Cameron ho však na rozdiel od Rusov vehementne podporuje. Dmitrij Peskov chcel pred ruskými novinármi na túto citlivú situáciu, v ktorej sa Cameron ocitol, poukázať. Navyše sa mal vyjadriť, že "ruskí oligarchovia skupujú veľké časti Chelsea", bohatej štvrte centre Londýna. O jeho výrokoch vo štvrtok informovala britská vysielacia stanica BBC.

"Neprijímam takéto veci. Británia bude jedným z lídrov v snahe predstaviť plány pre mierový proces v Sýrii. Británia dnes vedie celosvetovú debatu v záujme reakcie na použitie chemických zbraní (v Sýrii). Som si istý, že Rusi ako súčasní hostitelia svetových lídrov budú chcieť vysvetliť tieto tvrdenia," povedal líder Spojeného kráľovstva, ktoré s Moskvou má dlhodobo napäté vzťahy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona