Británia dodrží plánovaný termín a brexit odštartuje koncom marca

NETKY.SK • 24 Január 2017, 13:26 • 2 min
Británia dodrží plánovaný termín a brexit odštartuje koncom marca

LONDÝN - Británia dnes informovala partnerov v Európskej únii (EÚ), že dodrží plánovaný termín a oficiálne aktivuje článok 50 Lisabonskej zmluvy o odchode z EÚ koncom marca.

slovakia

left justify in out

Uviedol to vysokopostavený diplomat z EÚ v reakcii na verdikt britského najvyššieho súdu, ktorý dnes rozhodol, že vláda v Londýne musí najprv získať súhlas parlamentu, až potom môže odštartovať celý proces brexitu.

 

Podľa Louisa Grecha, podpredsedu maltskej vlády, britský zástupca EÚ informoval, že vláda v Londýne pripravuje krátku legislatívu, ktorú predloží parlamentu. A dodal, že nevidí žiadne problémy, pre ktoré by Británia nemohla dodržať plánovaný termín.

 

Malta je aktuálne predsedajúcou krajinou EÚ. Grech dnes vo Vallette hostí stretnutie ministrov a predstaviteľov EÚ, na ktorom Britániu zastupuje minister pre Európu David Jones.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies