Británia do Vianoc zrušila obmedzenia nočných letov na letisku Londýn-Heathrow

NETKY.SK • 21 December 2010, 08:38 • 2 min
Británia do Vianoc zrušila obmedzenia nočných letov na letisku Londýn-Heathrow

Británia do Vianoc zrušila obmedzenia nočných letov na letisku Londýn-Heathrow

slovakia

left justify in out

img

Veľká Británia dnes na niekoľko dní  uvoľnila obmedzenia pre nočné lety z londýnskeho letiska Heathrow, aby pomohla do Vianoc vybaviť cestujúcich z omeškaných letov, ktorí pre ľad a sneh uviazli na letisku v Londýne.
      Oznámil to minister dopravy Philip Hammond s tým, že prevádzkové hodiny letiska sa predĺžia do 1.00 hodiny po polnoci. Letisko tiež počas celej noci umožní pristáť osobitným lietadlám s britskými štátnymi predstaviteľmi, ktorí sa potrebujú dostať nazad do vlasti.
      Letisko, ktoré prevádzkuje španielska spoločnosť BAA, informovalo dnes cestujúcich, aby neprichádzali do terminálov jedna a tri, pretože už sú preplnené.
      "Okamžité úsilie v Heathrow sa musí sústrediť na maximalizáciu počtu letov s dostupnou infraštruktúrou," vyhlásil dnes minister dopravy v parlamente. "Aby sme to dosiahli, dohodol som dnes ráno s BAA uvoľnenie obmedzení pre nočné lety na štyri dni," dodal.
      British Airways, najväčší operátor na letisku Londýn-Heathrow uviedol, že v utorok rovnako ako dnes budú naďalej používať iba jednu z dvoch pristávacích a vzletových dráh letiska, čo znamená, že budú stále fungovať s výrazne obmedzenou kapacitou.
      Tisíce cestujúcich, ktorí sa pokúšajú dostať na sviatky domov z Londýna, stáli dnes celé hodiny v mrazivej zime čakajúc na vlak Eurostar spájajúci Britské ostrovy cez tunel s európskou pevninou, ktorý pre sneh a ľad meškal. Železničná spoločnosť vyzvala všetkých cestujúcich, ktorí mali zabezpečené lístky na vlak, aby zvážili zrušenie svojej cesty, ak nie je bezpodmienečne nevyhnutná. Vyzvali tiež cestujúcich, aby sa vyhli ich ústrednej londýnskej železničnej stanici St. Pancras a hlavnej železničnej stanici Gare du Nord v Paríži, kde sa nachádzajú čakajúci cestujúci, ktorým nešiel ich spoj. Niektorí z nich povedali, že za teplôt okolo nuly čakajú na vlak už vyše päť hodín a nevedia, či sa doň dostanú alebo nie. Nezvyčajná zima prinútila Eurostar spomaliť, v dôsledku čoho sa cesta z Paríža do Londýna predĺžila o dve hodiny. To značí, že cestujúci majú k dispozícii menší počet spojov.
      Plné sú aj trajekty a ďalšia lodná doprava.
      Vlani tesne pred Vianocami mrazivé podmienky vážne narušili dopravu vlakmi Eurostar a uväznili stovky cestujúcich v podmorskom tuneli.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies