Británia deportuje utečencov v súkromných lietadlách: Za 14 miliónov libier

NETKY.SK • 16 Október 2015, 12:39 • 2 min
Británia deportuje utečencov v súkromných lietadlách: Za 14 miliónov libier

LONDÝN – Nelegálni migranti sú údajne deportovaní z Británie lietadlami. Daňových poplatníkov to údajne stálo 14 miliónov libier. Lietadlo raz dokonca viezlo iba jedného Maročana.

slovakia

left justify in out

Suma pokrýva 18 doby 18 mesiacov do júna tohto roku. Tieto informácie vyplávali napovrch po tom, čo sa prepravná firma musela ospravedlniť za to, že prevážala niekoľko žiadateľov o azyl v limuzíne.

 

Na prepravu takmer 3-tisíc utečencov bolo použitých až 54 súkromných lietadiel. Informácie zverejnil denník Daily Mail po tom, čo si vyžiadali zmluvy od štátu.

 

Ministerstvo vnútra tvrdí, že charterové lety používajú v prípade, ak utečenci pochádzajú z miest kam bežné linky nelietajú, alebo ich využívajú na deportovanie osôb, ktoré sú nebezpečné pre okolie.

 

„Tí, ktorí nemajú právo byť vo Veľkej Británii sa musia vrátiť domov. Očakávame a pomáhame ľuďom opúšťať krajinu dobrovoľne. Ak nespolupracujú deportujeme ich proti ich vôli,“ povedal hovorca ministerstva.

 

Niekedy sú však náklady na počet deportovaných obrovské. Podľa Daily Mailu v lietadle do Kábulu sedelo 11 ľudí alebo lietadlo s 265 miestami viezlo 25 Nigérijcov.

 

Na začiatku týždňa firma Serco pripustila, že spravila nevhodné rozhodnutie, keď odviezla sedem Afričanov z Londýna do Manchestru.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies