Británia chystá program na masové sledovanie internetu

NETKY.SK • 2 Apríl 2012, 06:54 • 2 min
Británia chystá program na masové sledovanie internetu

Británia chystá program na masové sledovanie internetu

slovakia

left justify in out

img

Britská vláda pripravuje návrhy na elektronické sledovanie internetovej siete v celej krajine, takže môže prípadne vystopovať každú správu zaslanú každým Britom komukoľvek a kedykoľvek. 
      Politici tak budú môcť sledovať každý e-mail vášmu dieťaťu, každú aktualizácia statusu na sociálnej sieti pre vašich priateľov a každý odkaz milenke či milencovi. Uviedol to dnes James Blessing, predstaviteľ britskej Asociácie poskytovateľov internetových služieb. 
      Vláda mala podobné plány už v roku 2008, ale vzdala sa ich, pretože vyvolali pobúrenie verejnosti. Vláda však zrejme "uskutoční tento plán v trochu pozmenenej podobe", dodal predstaviteľ asociácie.
      Britské ministerstvo vnútra sa odmietlo vyjadriť k podrobnostiam takéhoto opatrenia, ale jeho hovorca dnes uviedol, že vláda sa nebude "vŕtať" v obsahu e-mailov ani hlasových hovorov.

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies