Británia chce zakročiť proti desaťtisícom pedofilov na internete

NETKY.SK • 3 September 2018, 17:12 • 2 min
Británia chce zakročiť proti desaťtisícom pedofilov na internete

LONDÝN - Hrozbu v internetovom prostredí, pokiaľ ide o sexuálne zneužívanie detí, môže v Británii predstavovať až 80.000 osôb.

slovakia

left justify in out

Upozornil na to v pondelok britský minister vnútra Sajid Javid. Podľa tlačovej agentúry AP minister varoval, že ak veľké internetové spoločnosti nebudú zvyšovať svoje úsilie zaistiť ochranu detí, Londýn ich môže k tomu prinútiť prostredníctvom nových zákonov a nariadení.

 

Spoločnosti ako Facebook, Microsoft, Google alebo Twitter by mali bojovať proti sexuálnemu zneužívaniu detí s rovnakou intenzitou ako pri odstraňovaní extrémistických materiálov, dodal.

 

Javid vyjadril presvedčenie, že tzv. internetový priemysel nedokázal zareagovať s rýchlosťou, akou sa uvedená hrozba rozšírila. Vzostup aktivity pedofilov na internete označil za "hrozivý".

 

"Ja o zmenu nielen žiadam, ja ju vyžadujem. Ak technologické spoločnosti neprijmú ďalšie opatrenia na odstránenie obsahu tohto druhu, potom sa nebudem báť podniknúť kroky ja," varoval minister.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona