Británia chce údajne vyslať na Falklandy viac vojakov

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 12:56 • 2 min
Británia chce údajne vyslať na Falklandy viac vojakov

LONDÝN - Británia plánuje vyslať na sporné Falklandské ostrovy viac vojakov kvôli vojenskej hrozbe zo strany Argentíny, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa britskú tlač.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka The Sun sa očakáva, že informáciu o "výraznom zvýšení" počtu vojakov na britskom území, ktoré Argentína označuje ako Malvínske ostrovy, ešte dnes potvrdí britský minister obrany Michael Fallon.
     

Minister pred vystúpením v parlamente pre spravodajskú stanicu BBC uviedol, že cieľom vlády je "chrániť práva ostrovanov zostať Britmi... Je to veľmi živá hrozba... Musíme na ňu reagovať".
     

Denník The Sun s odvolaním sa na svoje zdroje informoval, že vláda chce posilniť obranu Falklandských ostrovov čiastočne kvôli možnej dohode medzi Ruskom a Argentínou. Moskva chce dať Argentíne údajne do prenájmu 12 bombardérov.
     

Ďalším dôvodom je podľa The Sun neistota ohľadne budúcnosti politiky prezidentky Cristiny Fernándezovej.
     

Argentínske sily napadli ostrovy v roku 1982, čo donútilo vtedajšiu britskú premiérku Margaret Thatcherovú vyslať tam námorné sily, ktoré počas krátkej, ale krvavej vojny dobyli Falklandy späť. Argentína v posledných rokoch stupňuje výzvy voči Británii, aby začala diskutovať o zvrchovanosti ostrovov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies