Británia chce prísnejšie testovať prisťahovalcov z angličtiny

NETKY.SK • 13 December 2013, 18:48 • 2 min
Británia chce prísnejšie testovať prisťahovalcov z angličtiny

LONDÝN - Veľká Británia dnes oznámila, že sprísni testy z angličtiny pre prisťahovalcov a zároveň bude preverovať, aké úsilie vynaložili žiadatelia o podporu v nezamestnanosti a iné sociálne dávky na to, aby získali prácu. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Vyhlásenie britskej vlády prišlo po opatreniach na obmedzenie práv prisťahovalcov na sociálne dávky. Vláda nimi zareagovala na obavy, že po otvorení pracovného trhu pre Bulharov a Rumunov zaplaví Spojené kráľovstvo vlna žiadateľov o sociálne dávky.

"Britskej verejnosti oprávnene záleží na tom, aby prisťahovalci boli pre túto krajinu prínosom a nie, aby ich sem priťahoval náš systém sociálneho zabezpečenia," povedal minister práce a sociálnych vecí Ian Duncan Smith. "Je to dôležitá súčasť nášho plánu stabilizovať britskú ekonomiku," dodal.

"Rozsiahlejší" test pre žiadateľov o sociálne dávky s obvyklým pobytom v Británii môžu už tento týždeň využívať úrady práce v Anglicku, Walese a Škótsku. Žiadatelia o podporu budú musieť po prvý raz odpovedať na otázku, aké úsilie vynaložili na to, aby si našli prácu ešte predtým, ako priši do Británie, a či sú dostatočne jazykovo vybavení na to, aby si v tejto krajine nejakú prácu našli. Okruh otázok sa zvýši na 200 a "inteligentný IT systém" zabezpečí, že budú prispôsobené pre jednotlivcov podľa toho, o aký druh zamestnania by sa chceli uchádzať. Prisťahovalci žiadajúci o dávky budú musieť uviesť podrobnejšie odpovede a poskytnúť viac dôkazov, aby preukázali, že majú na Britániu nejakú väzbu a predtým, ako požiadali o sociálne dávky, sa usilovali nájsť si zamestnanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies