Británia chce mať do roku 2018 stanicu pre turistické lety do kozmu

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 10:19 • 2 min
Británia chce mať do roku 2018 stanicu pre turistické lety do kozmu

LONDÝN/FARNBOROUGH - Britská vláda dnes na medzinárodnej výstave a veľtrhu leteckej a kozmickej techniky vo Farnborough predstaví svoj plán na vybudovanie stanice pre lety do vesmíru. DPA sa odvoláva na správu britského denníka Guardian, podľa ktorej má byť výpravňa prevádzkyschopná v roku 2018. Bude slúžiť pre turistické cesty do kozmu. Okrem toho by sa z nej mali vypúšťať aj satelity s komerčným poslaním.

slovakia

left justify in out

Farnborough International Airshow (FIA) sa začala v pondelok (14.7.) a potrvá do nedele (20.7.). Prvé štyri dni podujatia sú vyhradené pre odborníkov. Verejnosť bude mať prístup na výstavisko koncom týždňa. Na tomto bienále leteckej a kozmickej techniky v Británii sa zúčastňuje okolo 1500 vystavovateľov. Organizátori predpokladajú, že záujem o vystavené lietadlá a ďalšiu techniku prejaví asi 200.000 návštevníkov. Rovnaké podujatie sa v nepárnych rokoch koná vo francúzskom Le Burget. 
      

Airbus v prvý deň podujatia oznámil, že získal objednávky na nový model A330neo a na ďalšie lietadlá za 21,3 miliardy USD (15,63 miliardy eur). Boeing informoval, že letecké spoločnosti si od neho objednali lietadlá za takmer 6 miliárd USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona