Británia chce dohodu o voľnom obchode s Indiou

NETKY.SK • 18 Január 2017, 15:10 • 2 min
Británia chce dohodu o voľnom obchode s Indiou

NAÍ DILLÍ - Veľká Británia by chcela dosiahnuť dohodu o voľnom obchode s Indiou v rámci príprav na odchod z Európskej únie.

slovakia

left justify in out

Povedal to v stredu britský minister zahraničných vecí Boris Johnson počas návštevy Indie. Johnson konštatoval, že dohoda o voľnom obchode by bola na prospech oboch krajín. Podľa šéfa britskej diplomacie premiérka Theresa Mayová v utorkovom prejave predstavila silnú víziu toho, ako Británia môže vyrokovať dohody o voľnom obchode so všetkými krajinami, čo prospeje nielen partnerom v Európskej únii, ale podporí rast vo zvyšku sveta.


Johnson je prvým členom britskej vlády, ktorý pricestoval do Indie odvtedy, ako krajinu v novembri navštívila premiérka Mayová. Obchod medzi Britániou a Indiou v minulom roku dosiahol celkovú hodnotu 19,7 mld. USD, uviedol minister. Počas novembrovej návštevy britskej premiérky obe krajiny podpísali dohody o ochrane duševného vlastníctva a o zjednodušení podnikania. V rámci skupiny G20 je Británia najväčším investorom v Indii.

(1 EUR = 1,0684 USD)


ab;dn



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies