Británia chce do roku 2025 zavrieť tepelné elektrárne spaľujúce uhlie

NETKY.SK • 18 November 2015, 16:00 • 2 min
Británia chce do roku 2025 zavrieť tepelné elektrárne spaľujúce uhlie

LONDÝN - Veľká Británia chce do roku 2025 zatvoriť všetky elektrárne spaľujúce uhlie. Produkcia tepelných elektrární by sa mala podľa vlády obmedzovať od roku 2023. Ide o prvú veľkú ekonomiku, ktorá stanovila dátum zatvorenia tepelných elektrární s cieľom obmedziť emisie.

slovakia

left justify in out

Tepelné elektrárne dodali v minulom roku približne tretinu elektrickej energie vo Veľkej Británii. Mnohé z týchto starnúcich elektrární by museli ukončiť prevádzku, keďže sa sprísňujú environmentálne štandardy EÚ. "Nemôže byť uspokojivé pre rozvinutú ekonomiku ako Veľká Británia, aby sa spoliehala na znečisťujúce 50 rokov staré uhoľné elektrárne,“ uvádza sa v stanovisku britskej ministerky pre energetiku a klimatické zmeny Amber Ruddovej, ktoré bude prezentovať neskôr v stredu.

 

"Jeden z najlepších a z pohľadu nákladov najefektívnejších príspevkov, ktoré môžeme urobiť k zníženiu emisií v rámci elektrickej energie, je nahradenie tepelných elektrární plynom,“ doplnila. "Stanovením špecifického dátumu postupného ukončenia prevádzky tepelných elektrární sa vláda prirodzene bude sústreďovať na bezpečnosť dodávok,“ uvádzajú analytici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies