Británia chce aj po brexite zabezpečiť prístup na trhy EÚ pre automobilky

NETKY.SK • 31 Október 2016, 09:36 • 2 min
Británia chce aj po brexite zabezpečiť prístup na trhy EÚ pre automobilky

LONDÝN - Británia chce po brexite dosiahnuť pre domáci automobilový priemysel, rovnako ako aj pre ďalších výrobcov dohodu o voľnom obchode s Európskou úniou (EÚ), vyhlásil dnes britský minister obchodu Greg Clark. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Clark uviedol, že automobilke Nissan načrtol vyjednávaciu pozíciu vlády. Týmto spôsobom sa minulý týždeň snažil pomôcť presvedčiť japonskú firmu, aby rozhodla o novej veľkej investícii do najväčšieho britského automobilového závodu.

 

Clark povedal pre televíziu BBC, že vláda sa bude snažiť o konštruktívny dialóg s európskymi partnermi a hľadanie spoločných záujmov. "Naším cieľom je zabezpečiť, aby sme naďalej mali prístup na trhy v Európe a vice versa bez ciel a byrokratických obmedzení a týmto smerom budeme viesť rokovania."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies