Británia čelí najväčšej hrozbe terorizmu, tvrdí ministerka vnútra

NETKY.SK • 25 November 2014, 06:41 • 2 min
Británia čelí najväčšej hrozbe terorizmu, tvrdí ministerka vnútra

LONDÝN - Británia momentálne čelí dosiaľ najvážnejšej hrozbe terorizmu. Uviedla to v pondelok britská ministerka vnútra Theresa Mayová, ktorá zároveň ohlásila opatrenia zamerané na kontrolu podozrivých osôb a internetu, ako aj zabránenie poisťovniam vyplácať teroristom výkupné.

slovakia

left justify in out

Podľa rezortnej šéfky je postup organizácie Islamský štát (IS), pôsobiaceho na území Sýrie a Iraku, "vzpruhou a obnoveným zmyslom účelovosti" aj pre islamistických radikálov v Británii, čo vytvára hrozbu, ktorá je vážnejšia než tomu bolo "kedykoľvek pred alebo po útokoch na USA z 11. septembra 2001".
      

Mayová tiež tvrdí, že britské úrady od júla 2005, keď došlo k bombovému útoku v londýnskom metre, zabránili 40 pokusom o teroristické činy. Británia v auguste zvýšila svoj bezpečnostný stupeň z "podstatného" na "kritický", čo naznačuje vysokú pravdepodobnosť teroristických akcií, píše agentúra AP.
      

Nová protiteroristická legislatíva, ktorú predstavia v britskom parlamente v stredu, podľa ministerky dáva polícii a pohraničnej stráži právomoc zhabať pasy osobám podozrivým z plánovania cesty do zahraničia so zámerom teroristického pôsobenia. V Sýrii bojuje po boku teroristov približne 500 Britov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies