Británia by sa mala ospravedlniť! Experti nepotvrdili pôvod novičok, ktorou bol otrávený Skripaľ

NETKY.SK • 4 Apríl 2018, 07:17 • 2 min
Británia by sa mala ospravedlniť! Experti nepotvrdili pôvod novičok, ktorou bol otrávený Skripaľ

LONDÝN – K významnému ochladeniu vzťahov medzi Veľkou Britániou a Ruskom došlo po incidente, kedy bol v meste Salisbury otrávený bývalý ruský dvojitý tajný agent Sergej Skripaľ a jeho dcéra Julija.

slovakia

left justify in out

Londýn otvorene obvinil ruského prezidenta Vladimíra Putina zo zosnovania útoku na otca a dcéru Skripaľovcov, ktorí boli pred mesiacom otrávení nervovoparalytickou látkou novičok. Po dôkladnom skúmaní však britskí experti nedokázali potvrdiť, kde bola táto látka vyrobená.

 

Londýn sa tak bude musieť za svoje predčasné obvinenia zrejme Kremľu ospravedlniť. Tvrdenia, že za otrávením Skripaľovcov stojí Moskva neboli ničím podložené.  

 

img

 

"(Londýn) sa nejakým spôsobom bude musieť ospravedlniť ruskej strane, ale to je ešte určite hudba ďalekej budúcnosti, tento marazmus už zašiel priďaleko," uviedol hovorca Kremľa Dmitrij Peskov pre agentúru TASS. Taktiež uviedol, že Británii sa nikdy nepodarí vyšetriť, kto v skutočnosti stojí za útokom.

 

„Britský minister zahraničných vecí, ktorý obvinil prezidenta Putina, a predsedníčka vlády Spojeného kráľovstva, sa teraz svojim kolegom v Európskej únii budú musieť pozrieť do očí," prehlásil hovorca ruského prezidenta a odsúdil unáhlené vyjadrenia Británie, ktoré padli tesne po incidente.

 

img

 

Peskov vyjadril úprimný záujem a očakávanie, ako to celé Británia vysvetlí. "Britská strana je na to povinná odpovedať," zdôraznil hovorca Kremľa a dodal, že túto otázku otvoria aj na zasadnutí Organizácie pre zákaz chemických zbraní (OPCW).

 

Podľa najnovších informácií sa zdravotný stav Julije postupne zlepšuje, liečba jej úspešne zabrala. Jej otec Sergej zostáva naďalej v kritickom, no stabilizovanom stave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona