Británia by mala spolupracovať s Ruskom v prípade náletov v Sýrii

NETKY.SK • 21 November 2015, 13:17 • 2 min
Británia by mala spolupracovať s Ruskom v prípade náletov v Sýrii

MOSKVA - Londýn by mal spolupracovať s Moskvou pri prípadných náletoch v Sýrii, uviedla dnes hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Marija Zacharovová.

slovakia

left justify in out

Británia už podniká nálety v Iraku na pozície militantov z organizácie Islamský štát (IS). Britský premiér David Cameron však plánuje rozšíriť letecké operácie na islamistov aj do susednej Sýrie. Návrh chce predložiť do parlamentu, uviedla agentúra Reuters.


"Nepochybne by to malo byť záležitosťou spolupráce, aby nedošlo k zničeniu sýrskej štátnosti," povedala Zacharovová.


Po teroristických útokoch v Paríži z 13. novembra ruský prezident Vladimir Putin nariadil svojej armáde, aby začala spolupracovať s francúzskou armádou ako so "spojencami". Vyvolalo to špekulácie o užšej vojenskej spolupráci medzi Moskvou a Západom v prípade ťaženia proti IS, čo mohlo viesť k rozmrazeniu vzájomných vzťahov.
Cameron 16. novembra oznámil, že chce, aby Británia začala podnikať letecké útoky proti IS v Sýrii, potrebuje však na to väčšiu podporu zákonodarcov. 


"Medzi nami, ktorí sme presvedčení, že Asad by mal okamžite odísť, a tými, ktorí ho podporujú, ako prezident Putin, je priepasť. Domnievam sa však, že sa postupne zužuje. Dúfam, že dôjde ešte k ďalšiemu zblíženiu, ale to si bude vyžadovať kompromisy na oboch stranách," uviedol Cameron.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies