Británia bude spolupracovať s novým vedením Egypta

NETKY.SK • 4 Júl 2013, 11:37 • 2 min
Británia bude spolupracovať s novým vedením Egypta

LONDÝN - Británia bude spolupracovať s dočasnými predstaviteľmi Egypta napriek tomu, že nepodporuje vojenskú intervenciu, ktorá zvrhla prezidenta Muhammada Mursího, povedal vo štvrtok britský minister zahraničia William Hague.

slovakia

left justify in out

Minister trval na tom, že Londýn musí byť "praktický" pri správaní sa v situácii, keď armáda prinútila Mursího vzdať sa moci a po dňoch krvavých protestov proti jeho vláde ho drží v zajatí. Hague povedal pre BBC, že Británia musí spolupracovať s kýmkoľvek, kto je pri moci v Egypte. "Musíme to robiť pre bezpečnosť našich ľudí, pretože v Egypte je veľa britských spoločnosti." Hague však zdôraznil, že britská vláda nepodporuje vojenský zásah. "Je to vojenská intervencia v demokratickom systéme."

Británia varovala v utorok Britov, aby necestovali do Egypta a tí, čo sú v krajiny, aby zvážili jej opustenie. Egypt bol pod britskou nadvládou niekoľko desaťročí až do získania nezávislosti v roku 1922.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies