Británia bude možno prispievať do rozpočtu EÚ, aby si udržala prístup na trh

NETKY.SK • 17 Október 2016, 11:37 • 2 min
Británia bude možno prispievať do rozpočtu EÚ, aby si udržala prístup na trh

LONDÝN - Veľká Británia bude možno pokračovať v platení príspevkov do rozpočtu Európskej únie (EÚ) a posielať Bruselu miliardy libier, aby si londýnsky finančný sektor udržal prístup na jednotný európsky trh.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Uviedli to noviny Financial Times (FT), ktoré tvrdia, že vláda údajne rokuje o takýchto plánoch. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Podľa novín nedávne vyhlásenia premiérky Theresy Mayovej znepokojili viacerých investorov z londýnskej finančnej štvrti City. Majú obavy, že Británia mohla upustiť od snahy udržať si prístup na jednotný európsky trh, aby mohla zaviesť kontrolu migrácie z členských štátov EÚ.

 

Ale Financial Times dnes napísali, že premiérka Mayová nevylúčia budúce platby do rozpočtu EÚ, čím by zabezpečila firmám v Británii prístup na jednotný trh. Z toho by najviac profitoval finančný sektor, kľúčové odvetvie britskej ekonomiky.

 

Okrem toho, podľa FT Mayová vraj ubezpečila japonskú automobilku Nissan, že jej britské závody nebudú po brexite čeliť zmenám obchodných podmienok. To je ďalší náznak, že vláda by mohla určité vybrané sektory ochrániť pred dôsledkami odchodu Británie z EÚ.

 

Pokračovanie v platbách do rozpočtu EÚ považujú viacerí britskí skeptici za možný spôsob, ako zabezpečiť firmám v krajine prístup na európsky trh a zároveň vrátiť Londýnu určité právomoci, vrátane kontroly migrácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona