Británia bojuje s rekordným prisťahovalectvom, bezmocnosť štátu rozvášnila diskusiu o brexite

NETKY.SK • 26 Máj 2016, 16:03 • 2 min
Británia bojuje s rekordným prisťahovalectvom, bezmocnosť štátu rozvášnila diskusiu o brexite

LONDÝN - Oficiálne údaje ukazujú, že Veľká Británia prijala v roku 2015 až 333.000 prisťahovalcov. Je to je takmer historické maximum, hoci len o málo vyššie oproti údaju z predchádzajúceho roka. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podľa zástancov odchodu Británie z Európskej únie dnes zverejnené údaje štatistického úradu dokazujú, že Británia nemôže regulovať prisťahovalectvo, kým nevystúpi z 28-členného bloku. Platí totiž zásada, že občania členských štátov EÚ môžu žiť a pracovať v ostatných krajinách Únie.

 

Štatistický úrad ďalej oznámil, že vlani bolo v Spojenom kráľovstve 630.000 prisťahovalcov, pričom 297.000 ich odišlo. Výsledný údaj 333.000 je o 20.000 vyšší než ten za rok 2014 - čo je štatisticky zanedbateľný rozdiel - a zároveň druhý najvyšší zaznamenaný. Približne polovica nových prisťahovalcov prišla z krajín Európskej únie.

 

Britský premiér David Cameron už dlho sľubuje zníženie migrácie pod 100.000 osôb ročne. Nesplnenie tohto jeho sľubu dáva muníciu do rúk aktivistom za "odchod" z EÚ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies