Británia a Írsko pre haváriu ruského airbusu pozastavili lety na Sinaj

NETKY.SK • 5 November 2015, 09:27 • 2 min
Británia a Írsko pre haváriu ruského airbusu pozastavili lety na Sinaj

DUBLIN - Britská vláda oznámila dnes pozastavenie letov medzi Britániou a Sinajským polostrovom, kde minulú sobotu zahynulo 224 ľudí pri zrútení ruského dopravného lietadla. Podľa zverejneného vyhlásenia totiž dostupné informácie naznačujú, že v ruskom airbuse sa mohla nachádzať bomba, informuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Prerušenie leteckého spojenia s egyptským plážovým strediskom Šarm aš-Šajch na Sinaji oznámilo krátko po Británii taktiež Írsko. Londýn v súvislosti so sobotňajšou tragédiou zároveň rozhodol o vyslaní britských leteckých expertov do Šarjm aš-Šajchu, aby zhodnotili tamojšiu bezpečnostnú situáciu.

 

Kancelária britského premiéra Davida Camerona vyhlásila, že zatiaľ nie je možné "kategoricky" určiť, prečo sa lietadlo smerujúce zo Šarm aš-Šajchu do Petrohradu zrútilo. "Ale s tým, ako sa vynárajú ďalšie informácie, sa začíname obávať, že toto lietadlo mohlo celkom dobre poslať k zemi výbušné zariadenie," cituje z vyhlásenia AP.

 

Vývoj v danej záležitosti zhodnotil dnes krízový výbor britskej vlády. Cameron otázku bezpečnosti na letisku v Šarm aš-Šajchu prediskutoval taktiež s egyptským prezidentom Abdal Fattáhom Sísím, ktorý pricestoval do Británie na oficiálnu návštevu. Sísí v utorňajšom rozhovore pre stanicu BBC trval na tom, že Káhira má bezpečnosť na Sinajskom polostrove "plne pod kontrolou".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies