Británia a Francúzsko súhlasia, aby bol Kaddáfí súdený v Líbyi

NETKY.SK • 2 September 2011, 13:59 • 2 min
Británia a Francúzsko súhlasia, aby bol Kaddáfí súdený v Líbyi

Británia a Francúzsko súhlasia, aby bol Kaddáfí súdený v Líbyi - Politika Predstavitelia Británie a Francúzska sa dnes vyjadrili, že zvrhnutý líbyjský vodca Muammar Kaddáfí by mohol čeliť procesu v Líbyi a nemusel by byť nevyhnutne postavený pred medzinár

slovakia

left justify in out

img

Predstavitelia Británie a Francúzska sa dnes vyjadrili, že zvrhnutý líbyjský vodca Muammar Kaddáfí by mohol čeliť procesu v Líbyi a nemusel by byť nevyhnutne postavený pred medzinárodný súd.
      Francúzsky prezident Nicolas Sarkozy dnes po stretnutí s líbyjským povstaleckým vedením na medzinárodnej konferencii v Paríži povedal: "Je na Líbyjčanoch, aby rozhodli, ako bude súdený, keď ho nájdu."
      Po boku Sarkozyho stál britský premiér David Cameron, ktorý povedal to isté, oznámila tlačová agentúra Associated Press.
      Ich rozhodnutie pravdepodobne nahnevá ochrancov ľudských práv, ktorí naliehali na povstalcov, aby vydali Kaddáfího na trestné stíhanie Medzinárodnému trestnému súdu v Haagu a nepokúšali sa vziať spravodlivosť do vlastných rúk.
      Mnohí Líbyjčania chcú vidieť Kaddáfího a členov jeho rodiny a režimu pred súdom v Líbyi.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies