Británia a Ekvádor nedospeli k dohode o Assangeovi

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 14:58 • 2 min
Británia a Ekvádor nedospeli k dohode o Assangeovi

LONDÝN - Rokovanie ministrov zahraničia Británie a Ekvádora Williama Hagua a Ricarda Patiňa o osude zakladateľa Wikileaksu Juliana Assangea sa v pondelok v Londýne skončili bez úspechu.

slovakia

left justify in out

Assange zostáva na ekvádorskom veľvyslanectve v Londýne, uviedlo britské ministerstvo zahraničia po 45-minútových rokovaniach. Ministri sa však dohodli na vytvorení pracovnej skupiny, ktorá by ukončila rok trvajúci "mŕtvy bod".

Assange sa ukrýva na ekvádorskom veľvyslanectve od júna minulého roku. Najvyšší súd v Británii predtým povolil Assangeovo vydanie do Švédska, kde sa údajne v minulosti dopustil trestných činov znásilnenia a sexuálneho útoku. Štyridsaťjedenročný Assange však tvrdí, že ide o vymyslené obvinenia a švédske orgány konajú pod nátlakom USA, ktoré sa mu chcú pomstiť za zverejnenie tajných dokumentov americkej diplomacie. Ekvádor prominentnému aktivistovi udelil politický azyl, Británia mu však nepovolila odchod z krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies