Brit na dovolenke ulovil rekordnú veľmrenu thajskú: Vážila 68 kilogramov!

NETKY.SK • 20 August 2014, 10:59 • 2 min
Brit na dovolenke ulovil rekordnú veľmrenu thajskú: Vážila 68 kilogramov!

REIGATE - Andymu Harmanovi z anglického mestečka Reigate sa podarilo počas dovolenky v Thajsku uloviť rekordne veľkú veľmrenu thajskú (Catlocarpio siamensis), ktorá patrí medzi najväčšie sladkovodné ryby sveta. Jeho úlovok mal hmotnosť 68 kilogramov, pričom doterajší rekord bol 60 kilogramov.

slovakia

left justify in out

Harman ulovil veľmrenu v rybárskom rezorte Palm Tree Lagoon v meste Ratchaburi, pričom ako návnadu použil chlieb. Zdolávanie ryby mu trvalo 50 minút, následne sa s ňou odfotil a pustil ju späť do vody. "Bola príliš veľká na klasický podberák, museli sme ju preto vyloviť pomocou siete na arapaimy. Prekonal som svoj predchádzajúci osobný rekord a taktiež súčasný svetový rekord podľa pravidiel International Game Fish Association, no nebudem žiadať o jeho uznanie, pretože sa momentálne snažím chytiť ešte väčšiu veľmrenu. Tá by mala žiť na inom mieste a zatiaľ ju nikto nechytil," uviedol Harman. 

 

Veľmrena thajská je kriticky ohrozený druh vyskytujúci sa v juhovýchodnej Ázii. Môže dorastať až do veľkosti tri metre, no väčšina jedincov v súčasnosti dosahuje priemernú dĺžku jeden meter. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona