Brit Froch obhájil tituly v ťažkej strednej kategórii IBF a WBA

NETKY.SK • 24 November 2013, 12:26 • 2 min
Brit Froch obhájil tituly v ťažkej strednej kategórii IBF a WBA

MANCHESTER - Tridsaťšesťročný nottinghamský rodák má štatistiku 32 víťazstiev, 2 prehry.

slovakia

left justify in out

Britský boxer Carl Froch v sobotu v Manchestri obhájil svoje tituly v ťažkej strednej hmotnostnej kategórii organizácií IBF a WBA. Technickým knokautom v 9. kole z tucta zdolal krajana Georga Grovesa. Rozhodnutie arbitra Howarda Fostera vyvolalo piskot a bučanie vo Phones4u Arene a šampión, ktorý sa už v úvodnom kole ocitol na zemi, pripustil možnosť opakovania zápasu.

"Som pripravený bojovať proti hocikomu, ak to bude dávať zmysel a ľudia zatúžia po predmetnom stretnutí. Dnes to bol tvrdý duel, ale zrazil som ho nadol v siedmom aj ôsmom kole a v deviatom som ho odstavil. Začal som pomalšie a on je odolný, ale nie natoľko, aby vydržal do konca. Nik netúži vidieť bezvládneho pästiara, ktorého vynášajú z ringu. Rozhodca sa mu pozrel do očí a pristúpil k skúsenému verdiktu. Ak by sme pokračovali, mohlo by to znamenať aj koniec súperovej kariéry v 25 rokoch. Aj ja som registroval, že protivník prestáva vnímať okolie," vyhlásil 36-ročný nottinghamský rodák "Kobra" Froch, ktorý má štatistiku 32 víťazstiev, 2 prehry. Dosiahol štvrtý triumf v rade, odkedy 17. decembra 2011 podľahol v Atlantic City Američanovi Andremu Wardovi.

"Mám pocit, že to bolo nespravodlivé rozhodnutie. Nemyslím si, že ma mali zastaviť. Súperov výpad ma vychýlil z rovnováhy, ale mohol som pokračovať. Stál som na nohách. Je to horká pilulka na prehltnutie," hneval sa Groves a dodal: "Rád by som dostal šancu na revanš a teraz zostáva vecou súperovej cti, či privolí."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies