Brit Edwards zhorel v aute počas testovacej jazdy

NETKY.SK • 15 Október 2013, 16:10 • 2 min
Brit Edwards zhorel v aute počas testovacej jazdy

WILLOWBANK - V Austrálii sa odohrala motoristická tragédia, pri ktorej zahynul Sean Edwards, syn bývalého jazdca formuly 1 Guya Edwardsa. Informujú o tom austrálske aj britské internetové médiá.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťšesťročnému Edwardsovi sa stala osudnou súkromná testovacia jazda na okruhu v Queensland Raceway vo Willowbanku. Automobil Porsche 996 vo vysokej rýchlosti narazil do bariér z pneumatík a začal horieť. Zatiaľ čo 20-ročný šofér z Brisbane skončil s ťažkými zraneniami v nemocnici, jeho spolujazdec Edwards zhorel priamo v aute. "Záchranári strávili tri hodiny vyťahovaním mŕtveho z horiaceho vraku auta, keďže bol zakliesnený od pása nadol," informoval britský The Telegraph. Iróniou osudu je fakt, že práve Edwards nedávno účinkoval vo filme Rush z prostredia F1, kde si zahral svojho otca Guya, ktorý pomáhal legendárnemu Rakúšanovi Nikimu Laudovi k záchrane z horiaceho Ferrari po jeho nehode na Nürburgringu v roku 1976.

Edwards bol v tejto sezóne lídrom automobilovej série Porsche Supercup, keď triumfoval na pretekoch v Katalánsku, Monaku aj na maďarskom Hungaroringu. V máji zvíťazil tiež na vytrvalostnom podujatí 24 hodín na Nürburgringu. Víťazstvá si pripísal aj na podujatiach the Dubai 24 Hours, the Porsche Carrera Cup Germany a the GTC class of the American Le Mans Series.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies