Brit Awards 2011: Take That získali hudobnú cenu ako najlepšia britská skupina

NETKY.SK • 16 Február 2011, 08:31 • 2 min
Brit Awards 2011: Take That získali hudobnú cenu ako najlepšia britská skupina

Brit Awards 2011: Take That získali hudobnú cenu ako najlepšia britská skupina

slovakia

left justify in out

img

Obnovenú skupinu Take That, ku ktorej sa vlani vrátil Robbie Williams, menovali v utorok na slávnostnom udeľovaní britských hudobných cien Brit Awards v Londýne najlepšou britskou skupinou roka. Je to vôbec prvá cena Brit pre bývalú chlapčenskú skupinu, ktorá vznikla v roku 1989 a na vrchole svojej slávy sa ocitla už pred 15 rokmi.
Take That zožali aj ovácie večera s piesňou Kidz - ich vystúpenie sprevádzali tanečníci oblečení ako policajti pri demonštráciách, v očividnej narážke na britské študentské protesty proti zvyšovaniu školného.
Kanadská rocková kapela Arcade Fire nadviazala na svoje prekvapivé nedeľňajšie víťazstvo na cenách Grammy ziskom dvoch cien Brit, v katogóriách najlepšia medzinárodná skupina a najlepší medzinárodný album (The Suburbs).
Dvadsaťdvaročný Londýnčan Tinie Tempah, ktorý vlani vydal svoj prvý album, si odniesol dve ceny - ako britský objav roka a za najlepší singel (Pass Out). Ďalší Londýnčan, rapper Plan B získal cenu v kategórii najlepší britský sólista roka za album The Defamation of Strickland Banks. V tej istej ženskej kategórii ocenili Lauru Marling.
Skupina Mumford and Sons prevzala cenu za najlepší britský album roka, za debut s bendžom a mandolínou Sigh No More. Hoci sa dostali do prvej desiatky najhranejších albumov v USA a vystupovali na nedeľňajšom slávnostnom odovzdávaní Grammy spolu s Bobom Dylanom, ich vystúpenie na cenách Brits bolo prvým televíznym vystúpením Mumford and Sons v britskej televízii v hlavnom vysielacom čase. "Je to veľmi bizarné, veľmi zvláštne," reagoval Marcus Mumford.
V kategóriách najlepších medzinárodných sólistov si ceny odniesli Cee Lo Greeen a Rihanna, zatiaľ čo šesťnásťročný Justin Bieber, idol tínedžeriek, dostal ocenenie ako najlepší medzinárodný objav roka.
Brit Awards, ktoré boli dlho kritizované ako nudné a predvídateľné, prešli tento rok dôkladnou inováciou vrátane samotného stvárnenia - novú sošku navrhla Viviene Westwood. Program galavečera sa zrýchlil a pribudlo v ňom živých vystúpení, Take That, Rihanna, Mumford and Sons či Green, tí všetci účinkovali v utorok v londýnskej O2 Aréne.
O väčšine z cien Brit Awards rozhoduje tisícka hudobných kritikov a osobností hudobného priemyslu, o niekoľkých rozhoduje hlasovaním publikum.

Zdroj: TASR/BBC



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies