BRIT Award v kategórii Critics' Choice získal James Bay

NETKY.SK • 4 December 2014, 15:54 • 2 min
BRIT Award v kategórii Critics' Choice získal James Bay

LONDÝN - Za víťaza BRIT Award v kategórii Critics' Choice dnes vyhlásili britského speváka a gitaristu Jamesa Baya. Dvadsaťštyriročný rodák z mesta Hitchin si však ocenenie oficiálne prevezme až na nominačnom ceremoniáli, ktorý sa uskutoční 15. januára.

slovakia

left justify in out

Samotné udeľovanie BRIT Awards sa bude konať 25. februára. Ďalšími kandidátmi na cenu Critics' Choice boli elektro-popové trio Years & Years a umelec George The Poet, ktorých spolu s Bayom vybrali spomedzi viac ako stovky interpretov z rôznych hudobných žánrov. Uchádzači museli mať podpísanú zmluvu s hudobným vydavateľstvom a mali by tiež v roku 2015 vydať debutový album.

 

"Neviem, čo mám na to povedať. Po všetkých tých rokoch, čo som sledoval BRIT Awards a aj po tomto roku, keď vidím, ako rastie moja fanúšikovská základňa, by som si nikdy nebol pomyslel, že cenu udelia práve mne. Je pre mňa cťou ísť v šľapajach skvelých umelcov, ktorí toto ocenenie dostali predo mnou. Som naozaj nadšený. Ďakujem všetkým, ktorí ma podporili," vyjadril sa prostredníctvom sociálnej siete Facebook Bay. Critics' Choice Award v minulosti získali Tom Odell, Adele, Emeli Sandé, Florence And The Machine, Ellie Goulding, Jessie J a Sam Smith. 

 

James Bay uviedol vlani na trh debutové EP The Dark of the Morning, pričom tento rok k nemu pridal aj ďalšie dve - Let It Go a Hold Back the River. Stihol už koncertovať so spevákmi ako Tom Odell, Hozier či John Newman. Jeho debutový album by mal vyjsť na jar budúceho roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies