Brigádujúcim študentom sa odvodové úľavy zvýšia na 200 eur

NETKY.SK • 28 Október 2014, 16:29 • 2 min
Brigádujúcim študentom sa odvodové úľavy zvýšia na 200 eur

BRATISLAVA - Študentom, ktorí pracujú na dohodu o brigádnickej práci, sa od budúceho roka zvýši hranica zárobku, do ktorej nebudú platiť odvody, a to na jednotnú sumu 200 eur. Vyplýva to z návrhu zákona o sociálnom poistení. Právnu normu dnes podpísal prezident SR Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

"Cieľom návrhu zákona je zvýšenie hranice príjmu, ktorý nezakladá povinné dôchodkové poistenie študentom vykonávajúcim práce na základe dohody o brigádnickej práci študentov, vrátane zrušenia diferencovania tejto hranice na základe veku," zdôvodnilo ministerstvo práce.
     

Po novom tak nebudú existovať dve kategórie študentov, pri ktorých sú stanovené mzdové limity. "Zhodli sme sa na tom, že tých 200 eur bude hranica pre všetkých študentov, teda pre stredoškolákov aj vysokoškolákov," uviedol minister práce Ján Richter (Smer-SD) pri predstavovaní návrhu zákona.
     

V súčasnosti totiž študenti do 18 rokov neplatia odvody, ak je výška ich zárobku do 68 eur, a študenti od 18 rokov do 26 rokov sú oslobodení od odvodov do sumy 159 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies