Briere konečne doma, s Montrealom podpísal na dva roky za 8 mil. USD

NETKY.SK • 5 Júl 2013, 07:51 • 2 min
Briere konečne doma, s Montrealom podpísal na dva roky za 8 mil. USD

MONTREAL - Kanadský hokejista Danny Briere podpísal s tímom Montreal Canadiens dvojročný kontrakt na 8 miliónov dolárov. Rodák z Gatineau v štáte Quebec, ktorý strávil juniorskú kariéru v Drummondville, mal v NHL štatút neobmedzeného voľného hráča.

slovakia

left justify in out

V lete roku 2007 bol Briere azda najžiadanejším voľným hokejistom na zámorskom trhu, mal možnosť sa vrátiť domov do Montrealu. Namiesto Habs však podpísal osemročný kontrakt na 52 miliónov dolárov s Philadelphiou Flyers. Odvtedy vždy, keď prišiel hrať do haly Bell Centre, si musel vypočuť piskot a hukot na svoju adresu.  

"Bolo to rozhodnutie medzi dvomi tímami, ktoré ma trápilo," cituje Briera portál www.nhl.com. "Ale v mojom srdci to bolo jasné, pretože som vyrastal v Quebecu a vždy som sníval o tom hrať za Canadiens. Preto som robil všetko preto, aby som mohol podpísať zmluvu s Canadiens."

Tridsaťpäťročný Briere dal minimálne 25 gólov v troch zo šiestich sezón v drese Philadelphia, pričom Flyers pomohol dvakrát do finále Východnej konferencii a v roku 2010 k triumfu v Stanleyho pohári. Briere, ktorého si vybral v prvom kole draftu 1996 z 24. miesta tím Phoenix Coyotes, počas 15 sezón v NHL zaznamenal v 847 zápasoch 286 gólov a 373 asistencií. Okrem spomínaných dvoch klubov pôsobil aj v Buffale Sabres. 

"Daniel Briere prinesie do nášho tímu skvelé schopnosti, skúsenosť a vodcovské vlastnosti. Je to rozhodne vítaná posila medzi našimi útočníkmi," povedal generálny manažér Canadiens Marc Bergevin. "Daniel preukázal veľkú túžbu pokračovať v kariére v Montreale. Je šťastný, že bude hrať za Montreal v najbližších dvoch rokoch."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona