Brian Wilson z The Beach Boys vydá ďalšiu autobiografiu

NETKY.SK • 13 Apríl 2016, 16:24 • 2 min
Brian Wilson z The Beach Boys vydá ďalšiu autobiografiu

BRATISLAVA - Americký spevák Brian Wilson, známy najmä z rockovej kapely The Beach Boys, vydá ďalšiu autobiografiu. Dielo s názvom I Am Brian Wilson: A Memoir sa dostane na trh 11. októbra. So 73-ročným muzikantom na knihe spolupracoval Ben Greenman.

slovakia

left justify in out

"O mojom živote môžu rozprávať iní ľudia. Niekedy to urobia správne, inokedy zas nesprávne. Keď spomínam na môj život, bolo v ňom veľa bolesti. Niekedy o tom nerád hovorím. Niekedy na to nerád spomínam. Ale čím som starší, tá bolesť sa mení. Niekedy ku mne prichádzajú spomienky, keď ich najmenej očakávam," uviedol spevák v úryvku z knihy, pričom v ďalšej ukážke spomína na súrodencov či otca Murryho Wilsona, ktorý manažoval The Beach Boys.


The Beach Boys vznikli v roku 1961 v Kalifornii. Kapelu pôvodne tvorili bratia Brian, Dennis a Carl Wilsonovci, ich bratranec Mike Love a kamarát Al Jardine. V roku 1983 zomrel Dennis a v roku 1998 zas Carl Wilson. Debutový album Surfin' Safari vydali v roku 1962 a zatiaľ poslednú nahrávku That's Why God Made The Radio uviedli na trh v júni 2012. Na konte majú množstvo hitov, ako napríklad Surfin' U.S.A., Fun, Fun, Fun, I Get Around, Help Me, Rhonda, California Girls, Barbara Ann, Sloop John B, Wouldn't It Be Nice, Good Vibrations či Kokomo.

 

V roku 1988 ich uviedli do Rock 'n' rollovej siene slávy. V tom istom roku Brian Wilson vydal prvý sólový, eponymný album, odvtedy ponúkol ďalších desať nahrávok. V roku 1991 vydal autobiografiu Wouldn't It Be Nice: My Own Story, s ktorou mu pomohol Todd Gold. Jeho životným príbehom sa inšpirovali tvorcovia filmu Love & Mercy (2014).
 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies