Brian Ferry, Colin Firth a Mark Stephens medzi ocenenými kráľovnou

NETKY.SK • 13 Jún 2011, 07:32 • 2 min
Brian Ferry, Colin Firth a Mark Stephens medzi ocenenými kráľovnou

Brian Ferry, Colin Firth a Mark Stephens medzi ocenenými kráľovnou

slovakia

left justify in out

img

Britský hudobník Bryan Ferry, oscarový herec Colin Firth a právnik zakladateľa WikiLeaks Juliana Assange sú medzi ocenenými, ktorí získajú kráľovské ocenenie Rad britského impéria (CBE) pri príležitosti 85. narodenín kráľovnej Alžbety II. Informoval o tom dnes britský kráľovský dvor.
      Brian Ferry (65), bývalý spevák glamrockovej skupiny Roxy Music, dostane medailu CBE, ktorá je ocenením len o stupeň nižším ako rytiersky rád, za zásluhy v hudobnej oblasti.
      Firth, ktorý tento rok získal Oscara za hlavnú úlohu vo filme Kráľova reč a stvárnil otca kráľovnej Alžbety II., sa s britskou panovníčkou bude môcť stretnúť i osobne pri preberaní ocenenia.
      Právnik Mark Stephens, ktorý zastupoval Assangea v zdĺhavom súdnom boji o jeho nevydanie na trestné stíhanie do Švédska, je takisto medzi ocenenými medailou CBE.
      Ocenenia získajú i guvernér Bank od England Mervyn King, nositeľ Nobelovej ceny a vedec Robert Edwards, traja členovia anglického kriketového družstva - kapitán Andrew Strauss, tréner Andy Flower a hráč Alastair Cook.
      Kráľovná, ktorá mala 85. narodeniny už 21. apríla, ich dnes tradične oslávi na okázalej vojenskej prehliadke, nazvanej Trooping the Colour.
      Titul Rad britského impéria získavajú Briti i cudzinci, ktorí výraznou mierou prispeli k rozvoju rôznych oblastí života Británie, informovala tlačová agentúra DPA.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies