Brexit značne poškodí nemecké firmy, ktoré obchodujú s Britániou

NETKY.SK • 28 Marec 2017, 12:13 • 2 min
Brexit značne poškodí nemecké firmy, ktoré obchodujú s Britániou

BERLÍN - Odchod Británie z Európskej únie (EÚ) značne poškodí nemecké firmy, ktoré obchodujú so Spojeným kráľovstvom. Investície tak v dlhodobom časovom horizonte prudko klesnú. Vyhlásil to dnes prezident Nemeckej obchodnej a priemyselnej komory DIHK Eric Schweitzer.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Britská premiérka Theresa Mayová sa v stredu 29. marca chystá odštartovať dvojročný proces rokovaní o brexite. Podľa Schweitzera štyri z desiatich firiem v Nemecku (teda 40 % opýtaných) očakávajú oslabenie podnikania.

 

"Mali by sme čakať ďalší pokles obchodnej výmeny v nadchádzajúcich mesiacoch," povedal Schweitzer deň pred začiatkom "rozvodu".

 

Takmer 10 % nemeckých firiem, ktoré sa zúčastnili prieskumu plánuje stiahnuť investície z Británie, aj keď podmienky odchodu krajiny z EÚ zatiaľ nie sú známe, dodal prezident DIHK.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona