VIDEO Brexit: Vo Veľkej Británii zaznamenali prudký nárast rasových útokov

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 19:36 • 2 min
VIDEO Brexit: Vo Veľkej Británii zaznamenali prudký nárast rasových útokov

LONDÝN – Na internete sa objavilo ďalšie šokujúce video, ktoré zachytáva vodiča osobného auta, ako na iného motoristu kričí, aby sa vrátil do svojej krajiny. Správy o rasovo motivovaných útokoch prudko vzrástli počas uplynulého víkendu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Zábery sa podarilo natočiť Shulemovi Sternovi v piatok dopoludnia v londýnskej mestskej časti Hackney. Incident sa stal iba niekoľko hodín po zverejnení výsledkov referenda o členstve Británie v EÚ.

Jeden z mužov zastavil svoje auto uprostred cesty, vystúpil z neho a pribehol k druhému vozidlo. Tam sa spustila medzi mužmi ostrá výmena názorov. Tesne predtým, ako sa útočník vrátil k svojmu autu, ešte stihol zakričať: "Po*ebaný cudzinec, vráť sa do svojej krajiny!"

 

 

 

Podľa autora videa, sa obeť útoku, ktorá bola údajne ázijského pôvodu, ohradila slovami: "Ja som sa tu narodil." Útočník ešte zakričal, aby sa s ním rozprával poriadnou angličtinou, následne nastúpil do svojho auta a odišiel.

 

Žijete v UK a boli ste svedkom podobného rasového útoku? Napíšte nám na redakcia@netky.sk

 

Na Twitteri vznikla kampaň #PostRefRacism, ktorá dokumentuje obrovské množstvo rasových útokov v Británii. Prudký nárast rasizmu sa pripisuje výsledkom referenda a objavili sa hlasy, že väčšina Britov ani nevie za čo hlasovali.

 

 


Desiatky ľudí hlásia šokujúce prejavy rasizmu v Británii

Nápisy namierené proti Poliakom sa objavili v blízkosti školy, ktorú navštevujú aj detí z rodín z východnej Európy. Pred jednou z mešít sa objavili demonštranti a dokonca aj malému školákovi bolo povedané, aby sa vrátil do Rumunska.

 

Veľkú Britániu po referende o členstve v EÚ zasiahla prudká vlna rasizmu, pozrite sa na niektoré prípady, zverejnené na Twitteri:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies