VIDEO Brexit: Rozhodlo o vystúpení Británie z EÚ jedno z najväčších klamstiev v dejinách politiky?

NETKY.SK • 25 Jún 2016, 17:15 • 2 min
VIDEO Brexit: Rozhodlo o vystúpení Británie z EÚ jedno z najväčších klamstiev v dejinách politiky?

LONDÝN – Jedným z najväčších zástancov vystúpenia Spojeného kráľovstva z EÚ je kontroverzný euroskeptik, poslanec Európskeho parlamentu a predseda strany UKIP Nigel Farage. Práve on by sa mohol zapísať do histórie ako človek, ktorého klamstvo začalo s rozkladom Európy, ako ju poznáme teraz.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Strana UKIP totiž svoju kampaň za vystúpenie Británie z EÚ založila na lži, čo priznal aj jej predseda Nigel Farage v živom vysielaní rannej televíznej relácie Good Morning Britain.

 

Moderátorka relácie sa europolitika opýtala jednoduchú otázku: "Tvrdili ste, že ak Británia vystúpi z EÚ, tak nám zostane každý týždeň až 350 miliónov libier, ktoré už ďalej nebudeme musieť posieľať. Môžete zaručiť, že pôjdu do zdravotníctva?"

 

Odpoveď kontroverzného politika však dozaista prekvapila nejedného televízneho diváka: "Nie, to potvrdiť nemôžem, nikdy som to totiž nepovedal. Bola to chyba kampane." Táto odpoveď však prekvapila aj samotnú moderátorku, ktorá ho okamžite prerušila: "Moment, veď to bol hlavný slogan celej vašej kampane!" Na to Farage už iba sucho poznamenal: "Áno, bol. Myslím, že sme v kampani spravili chybu."

 

 

To už moderátorku zjavne vyviedlo z miery a politikovi vytkla, že to bolo jedným z hlavných dôvodov, prečo mnoho ľudí hlasovalo za vystúpenie krajiny z európskeho spoločenstva. Pripomenula mu tiež, že za vystúpenie hlasovalo viac ako 17 miliónov obyvateľov a mnoho z nich bolo oklamaných.

 

Na autobusoch sa v rôznych kombináciách objavil tento slogan: "Posielame EÚ 350 miliónov libier týždenne, investujme ich namiesto toho do nášho zdravotníctva. Získajme späť kontrolu."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies