Brexit môže viesť k odchodu japonských finančných inštitúcií z Londýna

NETKY.SK • 5 September 2016, 06:30 • 2 min
Brexit môže viesť k odchodu japonských finančných inštitúcií z Londýna

TOKIO - Japonsko upozornilo Britániu, že jej odchod z Európskej únie by mohol viesť k presunutiu japonských finančných inštitúcií z Londýna do kontinentálnej Európy. Všetko bude závisieť od toho, aké budú neskoršie obchodné vzťahy medzi Britániou a EÚ. Informovala o tom agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V 15-stranovej správe pracovná skupina vytvorená japonskou vládou s cieľom reagovať na "brexit" okrem toho varovala, že nie je vylúčený ani odlev investícií v oblasti výskumu a vývoja liekov. Ako však zároveň dodala, verí, že britská vláda dokáže zaistiť hladký odchod krajiny z Európskej únie.

 

Najnovšie údaje z Británie naznačili, že ekonomický vplyv júnového referenda o odchode krajiny z EÚ nebol taký dramatický, ako sa očakávalo. Britská premiérka Theresa Mayová však dnes uviedla, že odchod Británie z EÚ nebude bezbolestný.

 

To naznačila aj japonská správa o možnom vplyve brexitu na jej firmy. Správa cituje viaceré obavy japonských spoločností, medzi nimi aj otázku takzvanej pasportizácie, ktorá momentálne umožňuje finančným inštitúciám so sídlom v Británii poskytovať svoje produkty a služby na celom území Európskej únie. Okrem toho je to aj neistota ohľadne vývoja v oblasti ciel a status Londýna ako centra pre zúčtovanie operácií v eurách.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona