Brexit by bol začiatkom rozpadu EÚ

NETKY.SK • 18 Jún 2016, 16:55 • 2 min
Brexit by bol začiatkom rozpadu EÚ

BERLÍN - Brexit by ohrozil Európsku úniu (EÚ) ako celok, tvrdí Spolkový zväz nemeckého veľkoobchodu a zahraničného obchodu (BGA). Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Ak Británia odíde z EÚ, uvoľní to odstredivé sily a ďalšie krajiny budú chcieť nasledovať jej príklad," uviedol šéf BGA Anton Börner pre dnešné vydanie denníka Passauer Neue Presse. "To by bol začiatok rozpadu Európskej únie."

 

Börner je však pevne presvedčený, že Briti budú vo štvrtok (23. 6.) hlasovať za zotrvanie krajiny v EÚ. Únia sa však napriek tomu bude musieť podľa neho zmeniť. "Musíme krajinám ponechať ich vlastnú národnú identitu a Európa sa bude starať len o veci, ktoré Európa v 21. storočí potrebuje."

 

K tomu podľa Börnera patrí spoločná obranná politika, jednotné právne systémy a reformy vzdelania. "Ak chceme zachrániť Európu, musíme sa postarať o to, aby sa Brusel staral o skutočne veľké veci a zbytočne nestrácal sily riešením maličkostí."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies