Brexit bez dohody je čoraz pravdepodobnejší

NETKY.SK • 13 Jún 2019, 08:39 • 2 min
Brexit bez dohody je čoraz pravdepodobnejší

LONDÝN - Britskí labouristi sa včera zrejme naposledy pokúsili zvrátiť situáciu a vylúčiť možnosť brexitu bez dohody, no neboli úspešní.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dolná komora parlamentu snahy labouristov odmietla v pomere hlasov 309 ku 298. Návrh legislatívnej úpravy, ktorá by neriadenému brexitu zabránila preto neprešla. "Je to sklamanie, tesná prehra. Ale je to len začiatok, nie koniec našich snáh o zablokovanie odchodu bez dohody," uviedol hovorca labouristov Keir Starmer.

 

V Konzervatívnej strane momentálne vládne chaos, jej členovia sa intenzívne pokúšajú obsadiť post šéfa, z ktorého odstúpila Theresa Mayová. Kandidátov je desať, no favoritom je favorit straníckych volieb Boris Johnson. Ten vyhlasuje, že Britániu do konca októbra určite z EÚ vyvedie, s dohodou alebo bez nej.

 

img

 

Ekonómovia v rámci celej únie, vrátane Británie, sa však obávajú dopadu brexitu bez dohodu na ekonomiku v Európe. Varujú pred masívnym chaosom, v dôsledku ktorého by Británia upadla do recesie.

 

img
 

Predpokladá sa, že snahy opozície o zablokovanie takéhoto scenára budú pokračovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona