Brett Ratner bude predsedom súťažnej poroty na MFF v Pekingu

NETKY.SK • 7 Apríl 2016, 13:50 • 2 min
Brett Ratner bude predsedom súťažnej poroty na MFF v Pekingu

BRATISLAVA - Americký filmár Brett Ratner bude predsedať súťažnej porote na šiestom ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Pekingu, ktorý sa uskutoční od 16. do 23. apríla.

slovakia

left justify in out

O víťazoch v desiatich kategóriách budú spoločne s ním rozhodovať režiséri Teddy Chan z Hongkongu, Florian Henckel von Donnersmarck z Nemecka, Corneliu Porumboiu z Rumunska, Yojiro Takita z Japonska, Danis Tanović z Bosny a Hercegoviny a čínska herečka Xu Qing.


Ako uviedli organizátori podujatia, tento rok sa na festival prihlásilo 433 filmov zo 42 krajín, z ktorých do hlavnej súťaže vybrali pätnásť. Otváracou snímkou bude Beijing Meets Seattle II: Book of Love, ktorú nakrútil Xiao Lu Xue, pričom pôjde o jej svetovú premiéru. Na festival príde napríklad aj izraelsko-americká herečka Natalie Portman.

 

Tá sa zúčastní na otváracom ceremoniáli, ďalej na fóre o filmových koprodukciách v Číne a taktiež v Čínskom filmovom archíve uvedie svoj celovečerný režisérsky debut Sipour al ahava va'khoshekh (2015), v ktorom si aj zahrala.


Štyridsaťsedemročný Brett Ratner nakrútil snímky ako Rušná hodina (1998), Otec rodiny (2000), Križovatka smrti 2 (2001), Červený drak (2002), Po západe slnka (2004), X-Men: Posledný vzdor (2006), Rušná hodina 3 (2007), Majstrovský plán (2011) či Hercules (2014). Podieľal sa tiež na seriáli Prison Break: Útek z väzenia (2005 - 2009), na ktorom pracoval ako výkonný producent a režíroval pilotný film. Nakrútil tiež množstvo hudobných videoklipov a reklám.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona