Brett Hull sa po pätnástich rokoch vrátil do St. Louis

NETKY.SK • 10 September 2013, 15:08 • 2 min
Brett Hull sa po pätnástich rokoch vrátil do St. Louis

ST. LOUIS - Po pätnástich rokoch sa člen hokejovej Siene slávy Brett Hull vrátil do klubu NHL St. Louis Blues, v pondelok ho oficiálne predstavili ako nového viceprezidenta.

slovakia

left justify in out

"S potešením a radosťou oznamujem, že Brett Hull sa vrátil domov do St. Louis Blues. Brett sa stal na ľade členom Siene slávy a bude rovnako úspešný aj v tejto pozícii," povedal majiteľ Blues Tom Stillman.

Brett Hull hral za Blues jedenásť sezón. Je najlepším strelcom v histórii klubu (527 gólov), autorom najväčšieho počtu presných zásahov v play-off (117), hetrikov v dlhodobej sezóne (27) i odohraných duelov vo vyraďovacej časti (102). Do NHL ho v roku 1984 draftovalo zo 117. miesta Calgary. O tri roky neskôr už bol v St. Louis, kde vydržal až do roku 1998, keď ako voľný hráč odišiel do Dallasu. Potom ešte hral tri sezóny za Detroit, jednu za Phoenix a 15. októbra 2005 oznámil koniec kariéry. Po odchode do hokejového dôchodku nestratil s týmto kolektívnym športom kontakt, v minulosti bol výkonným viceprezidentom Dallasu Stars. "Pred pätnástimi rokmi som nechcel odísť, ale stalo sa. Môžem vám teraz povedať, že sa veľmi teším z návratu," uviedol 49-ročný Hull.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies