Brejčáka nominácia potešila, ďakuje trénerovi Vůjtkovi

NETKY.SK • 5 Máj 2014, 18:39 • 2 min
Brejčáka nominácia potešila, ďakuje trénerovi Vůjtkovi

BRATISLAVA - Obranca Ján Brejčák bude v slovenskom hokejovom výbere jedným z mnohých debutantov na seniorských majstrovstvách sveta.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný Popradčan ani štyri dni pred začiatkom svetového šampionátu nepociťuje nervozitu z veľkej premiéry na vrcholnom podujatí. "Nervozitu si príliš neuvedomujem, väčšia bola pred vyraďovaním. Pred poslednými zápasmi vládla neistota, kto pôjde a kto nie. Teraz budú majstrovstvá sveta a sústredíme sa na svoje výkony. V posledných dueloch som sa zameral na seba a svoju hru. Chcel som hrať na sto percent. Povedal som si, že tréner ma potom zoberie alebo nie. Od toho sa to všetko odvíjalo. Nominácia ma veľmi potešila, pretože to budú moje prvé majstrovstvá sveta," prezradil mladý obranca.

 

Ján Brejčák sa do mužstva presadil, aj keď v sezóne 2013/2014 odohral dovedna iba 20 súťažných duelov. V Slovane Bratislava nedostával dostatok príležitostí, no napokon cestuje do Bieloruska. "Touto cestou by som sa chcel pánovi trénerovi Vůjtkovi poďakovať za to, že mi dal šancu. V KHL som neodohral toľko, koľko ostatní chalani, ale presvedčil som ho svojou hrou," poznamenal odchovanec popradského hokeja. 

 

Brejčák sa ocitol v slovenskom výbere v spoločnosti mladíkov, medzi ktorých sa ráta aj on. "Bude to pre nás všetkých jednoduchšie, pretože viacerí sme sa predstavili na juniorských MS v roku 2009. Poznáme sa, vieme o svojej hre či štýle. Korigovať by nás mali Miroslav Šatan s Lacom Nagyom, ktorí na to majú dostatok skúseností," dodal 24-ročný obranca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies