Brejčák pôsobí v nižšej súťaži vo Švédsku, späť do Popradu sa mu nechce

NETKY.SK • 4 Apríl 2017, 15:05 • 2 min
Brejčák pôsobí v nižšej súťaži vo Švédsku, späť do Popradu sa mu nechce

BRATISLAVA - V kádri slovenskej hokejovej reprezentácie sa pred tohtotýždňovými zápasmi v Odense a Aalborgu proti domácemu Dánsku objavil aj obranca Ján Brejčák. Odchovanec popradského hokeja začal aktuálnu sezónu v materskom klube, od úvodu decembra však hral vo Švédsku v tíme MODO Hockey. Prezradil, že na návrat do Popradu zatiaľ vôbec nemyslí.

slovakia

left justify in out

 "Vôbec som nečakal, že nejakú pozvánku do národného mužstve dostanem. Už som sa pripravoval na to, že budem doma s rodinou. Oddychoval som a pozvanie ma prekvapilo a potešilo. Zavolal mi Róbert Švehla, že by som sa mal dostaviť, tak som tu. Vôbec som nad tým neváhal. Vždy som rád, že môžem mať na hrudi slovenský štátny znak a mám šancu reprezentovať," povedal po príchode na reprezentačný zraz Ján Brejčák.

 

Hráčov SR pred majstrovstvami sveta čaká ešte poriadna porcia zápasov, na to sa však 27-ročný zadák nepozerá. "Užívam si pohodu, odtrénujem si a zahrám. A uvidím, čo bude," poznamenal.

Kým v minulom týždni Slováci iba trénovali, v aktuálnom ich čakajú už aj dva prípravné zápasy v Dánsku. Podľa Jána Brejčáka sú potrebné rôzne druhy tréningových mikrocyklov. "Trénovanie patrí k tomu, aby sme spravili nejaký úspech. Je to potrebné. Nerobím rozdiely medzi tým, či je dlhá alebo krátka príprava, či sa hrajú zápasy alebo nie. Tréneri potrebujú vedieť, ako sú na tom hráči fyzicky aj mentálne," prezradil.

Keďže Ján Brejčák strávil druhú polovicu sezóny vo Švédsku, mohol by niečo vedieť o najbližšom súperovi Slovákov v príprave - Dánoch. "Myslím si, že severské krajiny hrajú dosť rýchly a kombinačný hokej. Každý zápas je pre nás dobrý. Čím viac ich absolvujeme, tým lepšie pre nás. Musíme sa pred šampionátom vyhrať. Je úplne jedno, či sú to severskí súperi alebo Rusko či Fínsko," povedal účastník MS 2014.

A ako sa mu páčilo v druhej najvyššej švédskej hokejovej súťaži? "Sezóna vo Švédsku bola dosť náročná. Legionárom tam dajú pocítiť, že sa musia obracať na sto percent. Na ľade sme súperi, v kabíne však kamaráti. Ja sám som bol spokojný, pretože sme mali super trénera. Škoda, že ho tesne pred koncom sezóny vyhodili. Každý mi hovoril, aby som nešiel do nižšej švédskej súťaže, ale ja som spokojný. Vyskúšal som si prechod z extraligového Popradu do druhej švédskej ligy. Nie je tam rozdiel len v zápasoch, ale aj v tréningoch. Tam sa nikto neuspokojí s tým, že po tréningu má voľno. Dúfam, že tam zostanem," priznal. Ján Brejčák sa dostal vo Švédsku do slávneho klubu, ktorý však zostúpil do nižšej ligy.

 

"V klube je cítiť históriu a má dobré zázemie. Neustále prebieha komunikácia s hráčmi. Zaujímajú sa napríklad o to, či mi tam samému nebolo smutno. Boli to detaily, nad ktorými sa človek možno ani nezamyslí. Veľmi im však záležalo na tom, aby sa každý hráč cítil komfortne," poznamenal.
 

VIDEO zo zrazu hráčov nájdete TU



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies