Breivika ako dieťa údajne zneužívali

NETKY.SK • 30 November 2011, 05:43 • 2 min
Breivika ako dieťa údajne zneužívali

Breivika ako dieťa údajne zneužívali

slovakia

left justify in out

img

Nórskeho masového vraha Andersa Behringa Breivika v detstve údajne zneužívali, uviedla dnes nórska rozhlasová stanica NRK s odvolaním sa na psychiatrický posudok o Breivikovej príčetnosti.
Závery posudku, ktorý má 230 strán, majú zverejniť dnes krátko po poludní. Keď mal Breivik štyri roky, jeho vtedajší ošetrujúci psychológ navrhol, aby ho pre podozrenie na sexuálne zneužívanie umiestnili do náhradnej rodiny, píše podľa správy sa v posudku.
S Breivikom zaobchádzali ako s dieťaťom prísne, uviedla stanica NRK s odvolaním sa na výpovede viacerých osôb. "Vtedy sa ešte veľa nehovorilo o sexuálnom zneužívaní detí. Obávam sa, že Breivik musel zažiť veci, s ktorými nevedel žiť," povedal jeden zo známych rodiny Breivikovcov.
Breivik v lete v Osle odpálil obrovskú podomácky vyrobenú bombu a zabil osem ľudí. Po tomto zločine sa dopravil na ostrov do mládežníckeho tábora Nórskej robotníckej strany, kde zastrelil 69 ľudí. Na svoje činy sa pripravoval niekoľko rokov. Pred súdom ich priznal, uviedol však, že sa necíti vinný.
Jeho obhajca      Geir Lippestadt bol z psychiatrického posudku svojho klienta šokovaný. Breivik podľa neho vyrastal v takých podmienkach, ktoré by mohli mať veľký vplyv na práve prebiehajúce súdne konanie.

Zdroj: TASR/APA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies