Breivik si 150 kilogramov hliníka na bomby priviezol zo Švédska

NETKY.SK • 27 Júl 2011, 08:15 • 2 min
Breivik si 150 kilogramov hliníka na bomby priviezol zo Švédska

Breivik si 150 kilogramov hliníka na bomby priviezol zo Švédska

slovakia

left justify in out

img

Podozrivý nórsky atentátnik Anders Behring Breivik si na zhotovenie výbušniny zaobstaral aj hliník zo zahraničia. Osobne si na jar vyzdvihol tri balíky hliníkových tyčí po 50 kilogramov vo švédskom Karlstade, uviedli dnes noviny Göteborgs-Posten.
      Podľa novín Breivik vo svojom manifeste popísal, ako nakoniec tyče sám rozdrvil na jemný prášok. Hliníkový prášok patrí k materiálom, používaným na zhotovenie silných bômb - ako bola aj tá, čo vybuchla vo vládnej štvrti v Osle.
      Zástupca prepravnej firmy pre Göteborgs-Posten potvrdil, že Breivik si osobne prevzal 150 kilogramov hliníka. Breivik napísal, že hliník si zaobstaral pod rúškom ním zaevidovanej firmy, ktorá sa údajne zaoberala opravami člnov.
      Hliníkový prášok sa používa ako prímes do náterov člnov, na ochranu pred svetlom, pripomenula v tejto súvislosti tlačová agentúra APA.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies