Breivik požaduje rezignáciu vlády výmenou za spoluprácu

NETKY.SK • 1 August 2011, 08:23 • 2 min
Breivik požaduje rezignáciu vlády výmenou za spoluprácu

Breivik požaduje rezignáciu vlády výmenou za spoluprácu

slovakia

left justify in out

img

Atentátnik Anders Behring Breivik požaduje rezignáciu nórskej vlády výmenou za spoluprácu pri vyšetrovaní útokov, pri ktorých minulý týždeň zahynulo 77 ľudí. Informovala o tom dnes nórska verejnoprávna televízia NRK, ktorá sa odvolala na policajné zdroje.
      Nórske noviny Aftenposten zase priniesli správu, podľa ktorej Breivik v deň útokov 22. júla uviazol v dopravnej zápche. Bombu pred vládnymi budovami v centre Osla tak mohol odpáliť, až keď väčšina zamestnancov odišla na víkend.
      Tridsaťdvaročný pravicový radikál sa priznal k bombovému útoku v centre nórskej metropoly a k streľbe v letnom tábore na ostrove Utöya z 22. júla. Spočiatku s vyšetrovateľmi spolupracoval, podľa NRK však poskytovanie ďalších informácií podmienil rezignáciou kabinetu premiéra Jensa Stoltenberga.
      Breivik chcel podľa vlastných slov zachrániť Európu pred moslimskou kolonizáciou. V súčasnosti sa podrobuje testom na vyšetrenie jeho duševného stavu. Podľa nepotvrdených správ médií plánoval zaútočiť aj na kráľovský palác a sídlo vládnucej Robotníckej strany.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies