Breivik by chcel študovať štátovedu na univerzite v Osle

NETKY.SK • 30 Júl 2013, 19:16 • 2 min
Breivik by chcel študovať štátovedu na univerzite v Osle

OSLO - Nórsky extrémista a masový vrah Anders Behring Breivik sa na univerzite v Osle prihlásil na riadne štúdium štátovedy. Riaditeľ univerzity Ole Petter Ottersen to dnes potvrdil pre tlačovú agentúru DPA, hoci osobne sa nedomnieva, že by Breivik na to spĺňal predpoklady.

slovakia

left justify in out

Viacerí docenti Inštitútu pre štátovedu prijali podľa televíznej stanice TV2 túto správu s pobúrením a s Breivikom, odsúdeným za teroristické útoky v Osle a na ostrove Utöya, nechcú mať nič spoločného. Podľa Ottessena je síce reakcia jeho kolegov pochopiteľná. Breivikovu iniciatívu však univerzita nemôže paušálne odmietnuť, ale musí dodržiavať pravidlá prijímania študentov. Najneskôr koncom augusta bude jasné, či Breivik na nej môže študovať, konštatoval Ottessen.
Nórske ministerstvo spravodlivosti však už oznámilo, že Breivikova účasť na prednáškach je vylúčená. Jeho hovorca pre tlačovú agentúru NTB uviedol, že väzni obvykle študujú vo svojich celách.

Nórsko si iba nedávno, 22. júla, pripomenulo druhé výročie útokov so 77 obeťami, za ktoré si Breivik odpykáva najvyšší možný trest 21 rokov. Ten však môže byť opakovane predĺžený.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies