Brehme: Rozhodnúť môže Neuer, Nemci sa musia zlepšiť

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 15:25 • 2 min
Brehme: Rozhodnúť môže Neuer, Nemci sa musia zlepšiť

RIO DE JANEIRO - Najviac ho zaujali Holanďania a Francúzi, "jeho" Nemci sa musia zlepšiť o sto percent, ak chcú postúpiť do semifinále majstrovstiev sveta vo futbale.

slovakia

left justify in out

Oficiálna stránka fifa.com vyspovedala člena zlatej nemeckej generácie zo šampionátu v roku 1990 Andreasa Brehmeho.

"Úprimne, najviac na mňa zapôsobili Holanďania. S Mexičanmi mali problémy, ale inak má ich hra najjasnejší systém a štruktúru. Páčia si mi tiež Francúzi. Náš tím sa musí o sto percent zlepšiť, ak ich chce v piatok zdolať," uviedol bývalý pravý obranca či krídelník a pridal doterajší dojem z nemeckého mužstva: "Nehrali sme zle a zaslúžili sme si postup do štvrťfinále. Ale ak predvedieme proti Francúzom to, čo sme hrali s Alžírskom, vyradia nás. Čaká nás súper iného kalibru." 

 

Brehme má s francúzskym futbalom svoje skúsenosti. Väčšinou príjemné. V semifinále MS 1986 bola partia okolo Michela Platinho favoritom, ale Nemci ju zdolali 2:0. Skóre otvoril vtedy 25-ročný hráč 1. FC Kaiserslautern. "Stále si to dobre pamätám. Rozohrávali sme priamy kop z pravého rohu pokutového územia, Felix Magath mi loptu priťukol a ja som ju napálil k bližšej žrdi. Francúzsky brankár mohol situáciu riešiť aj lepšie," zaspomínal si Brehme. 

 

Zápasy Nemecka s Francúzskom sú podľa neho nesmrteľnou klasikou. Ďalší jej diel je na programe v piatok na legendárnej Maracane. "Ak sa nemecké družstvo zlepší, v čo dúfam, môže to byť veľmi vyrovnaný zápas. Obe strany majú fantastických hráčov s vysokou kvalitou. V konečnom účtovaní môže byť rozhodujúcim faktorom svetový futbalista ako Manuel Neuer. Proti Alžírsku bol neuveriteľný. V mojich očiach patrí k najlepším na turnaji," vyhlásil Brehme. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies