Brecely zrejme nebude kandidovať za predsedu #Siete

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 11:00 • 2 min
Brecely zrejme nebude kandidovať za predsedu #Siete

BRATISLAVA - Minister dopravy Roman Brecely zrejme nebude kandidovať za predsedu #Siete.

slovakia

left justify in out

"Bol som poverený predsedníctvom #Siete a pánom Procházkom k tomu, aby som viedol rezort dopravy. Žiadnu inú úlohu a poverenie som nedostal," odpovedal dnes na otázku, či je pravda, že uvažuje nad kandidatúrou. Ako možná kandidátka sa spomína Katarína Cséfalvayová.

 

#Sieť má vnútorné problémy. Viacerí poslanci vyslovili nedôveru v schopnosti a osobnostné predpoklady Radoslava Procházku viesť stranu. Eduard Adamčík, Katarína Cséfalvayová, Martin Fedor, Andrej Hrnčiar a Igor Janckulík hovoria o nedemokratických spôsoboch vedenia strany, nekomunikácii aj o chýbajúcej sebareflexii a hádzaní zodpovednosti na druhých.

 

Procházkovi vyčítajú aj to, ako informoval médiá o situácii v #Sieti. Oznámil, že odvolal Andreja Hrnčiara z funkcie prvého podpredsedu #Siete a Martina Fedora z postu člena predsedníctva. Ako dôvod uviedol postup poslancov, ktorí si poza jeho chrbát mali dohodnúť stretnutie o možnostiach spolupráce so Smerom-SD a Mostom-Híd.

 

Poslanci za #Sieť sú za predčasný stranícky snem, na ktorom by volili nového predsedu. Katarína Cséfalvayová zatiaľ nepotvrdila, že sa o post bude uchádzať, ale ani to nevylúčila. Podľa Aleny Bašistovej je Cséfalvayová jedna z možností. O tom, či bude predčasný snem #Siete, má hovoriť predsedníctvo. Konať by sa malo tento týždeň.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies