Brecely: Projekt výstavby obchvatu Bratislavy vnímam ako zmysluplný

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 14:05 • 2 min
Brecely: Projekt výstavby obchvatu Bratislavy vnímam ako zmysluplný

BRATISLAVA - Obchvat Bratislavy tu už mal byť dávno, myslí si nový minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Roman Brecely (#Sieť). Úrad mu dnes slávnostne odovzdal premiér Robert Fico (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"V zásade vnímam tento projekt ako zmysluplný," konštatoval Brecely po prevzatí úradu. Nemá preto podľa vlastných slov dôvod robiť nejaké obštrukcie v prípade výstavby obchvatu hlavného mesto. Chce si však projekt ešte prejsť s expertným tímom a pozrieť sa, či v ňom nie sú nejaké "nášľapné míny".

 

Otázka, čo s bratislavským obchvatom, ostala otvorená po Brecelyho predchodcovi Jánovi Počiatkovi (Smer-SD). Za jeho pôsobenia sa rozhodlo o výstavbe cesty cez takzvaný projekt verejno-súkromného partnerstva (PPP) a prebehla aj súťaž, z ktorej vzišlo víťazné konzorcium na čele so španielskou firmou Cintra. Výsledok potvrdila aj vláda. Zmluva na výstavbu cesty sa však zatiaľ nepodpísala.

 

Vo všeobecnosti sa chce nový minister najprv oboznámiť so samotným rezortom a všetkými jeho procesmi. Nasledovať bude príprava programového vyhlásenia vlády. "Teraz si musíme vyhrnúť rukávy a pustiť sa do práce," dodal Brecely.

 

Rezort dopravy je jediným ministerstvom, ktoré v novej vláde strán Smer-SD, SNS, Most-Híd a #Sieť pripadlo práve strane #Sieť. Brecely bol pred voľbami expertom strany pre energetiku a v minulosti zastával viaceré manažérske pozície.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona