Brecely odvolal riaditeľku Pištovú

NETKY.SK • 31 Máj 2016, 15:20 • 2 min
Brecely odvolal riaditeľku Pištovú

BRATISLAVA – Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR hľadá nového šéfa Štátneho fondu rozvoja bývania (ŠFRB). Minister Roman Brecely (nominant #Siete) totiž tento mesiac z funkcie odvolal generálnu riaditeľku fondu Danu Pištovú. Na pozíciu jej nástupcu je vypísané výberové konanie.

slovakia

left justify in out

Pištová šéfovala štátnemu fondu, ktorý má v náplni práce najmä poskytovanie zvýhodnených úverov na bývanie, od septembra 2012 počas pôsobenia ministra dopravy Jána Počiatka (Smer-SD). Nový šéf rezortu Brecely ju podľa hovorcu ŠFRB Rastislava Lackoviča odvolal 10. mája. Vedením fondu na druhý deň poveril Petra Dolinského, ktorý v ňom predtým pôsobil ako zástupca generálnej riaditeľky.

 

Ministerstvo zároveň vyhlásilo výberové konanie na nového riaditeľa ŠFRB, a to na základe zákona o výkone práce vo verejnom záujme. Od uchádzačov vyžaduje vysokoškolské vzdelanie druhého stupňa, aktívnu znalosť anglického jazyka, organizačné a riadiace predpoklady a bezúhonnosť. Potrebná je tiež znalosť problematiky poskytovania pomoci štátu pri rozširovaní a zveľaďovaní bytového fondu a realizácie vládneho programu zatepľovania.

 

Záujemcovia musia k prihláške priložiť aj písomný návrh koncepcie rozvoja systému podpory ŠFRB. Termín podania žiadosti spolu s požadovanými dokladmi je do 10. júna na adresu ministerstva dopravy.

 

„Personálne zmeny v spoločnostiach v gescii ministerstva považujeme za prirodzenú súčasť výmeny vedenia rezortu. Aj v prípade Štátneho fondu rozvoja bývania sú voľné miesta obsadzované na základe výsledkov výberového konania,“ uviedol pre TASR komunikačný odbor MDVRR.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies