Brecely: Obchvat Bratislavy by sa mal finančne uzatvoriť začiatkom júla

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 12:23 • 2 min
Brecely: Obchvat Bratislavy by sa mal finančne uzatvoriť začiatkom júla

BRATISLAVA – Projekt obchvatu Bratislavy by sa mal finančne uzatvoriť už o pár týždňov. Na dnešnom Stretnutí lídrov slovenského stavebníctva to uviedol minister dopravy Roman Brecely (nominant #Siete).

slovakia

left justify in out

"Máme dohodu, že začiatkom júla by mal byť spravený finančný closing," konštatoval šéf rezortu dopravy.

 

Obchvat má stavať víťazné združenie firiem na čele so španielskom spoločnosťou Cintra, ktoré vyhralo súťaž, a ministerstvo dopravy s ním podpísalo zmluvu 20. mája tohto roku. Od podpisu zmluvy malo konzorcium 12 týždňov na to, aby projekt ešte finančne uzatvorilo a až potom môže spustiť riadnu výstavbu cesty.

 

Projekt verejno-súkromného partnerstva (PPP projekt) na obchvat Bratislavy tvorí časť diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7. Ako prvá by sa mala začať stavať práve rýchlocesta, keďže tá má podľa zastupujúceho generálneho riaditeľa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Róberta Auxta vykúpené takmer všetky pozemky.

 

Čo sa týka úsekov diaľnice D4, tam idú podľa diaľničiarov práce s majetkovoprávnym vysporiadaním pozemkov podľa harmonogramu. "Momentálny stav je taký, že máme vykúpených 88 % pozemkov," vyčíslil Auxt. Cieľom NDS je tak mať väčšinu stavebných povolení na pozemky súvisiace s diaľnicou koncom tohto roka. Aby sa následne mohlo v prvom štvrťroku budúceho roka začať s výstavbou.

 

Víťazné združenie na čele so spoločnosťou Cintra sľubuje obchvat postaviť za štyri roky a štyri mesiace pri ročnej splátke počas 30-ročnej prevádzky cesty vo výške 56,72 milióna eur. Po 30 rokoch a po zohľadnení inflácie by mal obchvat stáť celkovo približne 1,9 miliardy eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies