Brecely: Dostal som ponuku, aby som viedol rezort dopravy, nie stranu

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 14:07 • 2 min
Brecely: Dostal som ponuku, aby som viedol rezort dopravy, nie stranu

BRATISLAVA - Minister dopravy Roman Brecely (nom. #Siete) nemá ambíciu byť predsedom strany #Sieť. Povedal to dnes TASR v reakcii na kuloárne informácie, že by mohol nahradiť súčasného predsedu Radoslava Procházku.

slovakia

left justify in out

"Žiadnu takúto ponuku som nedostal. Dostal som ponuku od predsedníctva, od pána Procházku, aby som viedol rezort dopravy, a nie stranu," odpovedal na otázku, či bude kandidovať na predsedu.

 

#Sieť si bude nového predsedu voliť na mimoriadnom sneme 13. augusta v Trnave. Procházka ešte nepovedal, či sa o funkciu bude opäť uchádzať. Ako možná kandidátka sa spomína poslankyňa Katarína Cséfalvayová, ktorá patrí do pätice poslancov kritizujúcich Procházku.

 

Cséfalvayová, Andrej Hrnčiar, Martin Fedor, Eduard Adamčík a Igor Janckulík už nedôverujú Procházkovi a vytvorili Platformu za zodpovednú politiku. Procházka podľa nich nemá predpoklady na vedenie strany, šéfuje jej podľa nich nedemokraticky.

 

V platforme vyhlasujú, že Procházka nezastupuje ich názory a postoje. Zároveň v nej deklarujú podporu vládnemu programu, uvádzajú, že trvajú na napĺňaní politických priorít #Siete a tiež by chceli mať svojho zástupcu na rokovaniach s koaličnými partnermi.

 

Na koaličných rokovaniach zatiaľ zástupcu nemali. Bol tam Procházka, ktorý koaličným partnerom Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd sľúbil, že bude päticu poslancov informovať. O nateraz poslednom rokovaní koaličnej rady napísal svojim kritikom v maili.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies